Horndals IF

Referat: Skogsbo/Avesta IF U - Horndals IF

Skogsbo/Avesta IF U - Horndals IF 5-1 (1-0)

Förlust med 5-1 i första seriematchen för säsongen.
SAIF vann rättvist men siffrorna speglar inte alls chansfördelningen som var i matchen.
Vi har en hel del farliga chanser, bl.a. frilägen som missades och skott i ribban m.m.
Som domaren sade, det är inte er match idag helt enkelt.

I första halvlek började SAIF bäst och rullade boll på ett bra sätt. Trots spelövertag av SAIF skapade vi faktiskt fler chanser än dem men som sagt, vi kunde inte förvalta dessa på ett bra sätt. Vi kom in i matchen bättre och bättre ju längre in i halvleken vi kom. SAIF började då istället slå långbollar som vi fick problem med. 1-0 var halvtidsresultatet efter mål av SAIF i matchminut 28.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget med långbollar och lyckades med att göra 2-0 redan i 54:e minuten. Med en halvtimme kvar att spela lyfte vi upp flera spelare högre upp i planen för att om möjligt lyckas trycka in bolluslingen i mål. Ja, chanser skapades men som så många gånger tidigare i matchen fanns inte skärpan där i de avgörande lägena.
Istället kunde SAIF ganska enkelt kontra in både 3-0 och 4-0 då vi hade en decimerad styrka bakåt.

Martin Wallin kunde sedan göra vårt tröstmål på straff i 85:e minuten innan SAIF kunde fastställa slutresultatet till 5-1 på ännu en kontring.

En match där vi hade lite för långa avstånd mellan lagdelarna och där en del spelare i vårt lag normalt sett spelar på en högre nivå. "Hungrigheten" på första och andrabollarna måste också bli bättre till nästa match.
Se till att komma på träningarna så hjälper vi varandra att bli bättre, både individuellt och framför allt som lag... ;o)